Je eigen bedrijfsplan in drie dagen

Een leergang waarin je zelf de hoofdrol speelt en wij ondersteuning bieden. Een analyse van de markt en je eigen bedrijf die uitmondt in een koers voor de komende drie tot vijf jaar én een concreet actieplan voor het komende jaar.

De leergang is interactief, wetenschappelijk onderbouwd maar praktisch van aard en daardoor direct toepasbaar. We gebruiken modellen die zich in de praktijk bewezen hebben. De afwisseling tussen theorie en praktijk stimuleert een proces dat leidt tot een andere kijk op jezelf en je bedrijf.

Opzet en inhoud
In een tijdsbestek van acht weken bent je drie dagen onze gast (totale studiebelasting circa 16 uur p.p.). Samen met circa negen ondernemers uit een andere branche. Diversiteit die prikkelt, de dialoog bevordert en je netwerk verbreedt. Denken, kiezen en doen staan centraal.

Dag 1: analyse van de markt en uw eigen onderneming.
We dagen je uit om eens door een andere bril te kijken! Welke ontwikkelingen in de buitenwereld raken je? Hoe staat je onderneming ervoor? Wat is je rol en je positie binnen het bedrijf? We maken een foto van de huidige situatie. Je krijgt nieuwe inzichten om blijvende verandering te realiseren.

Dag 2: doelen en koers.
We starten met de uitkomst van dag 1. Welke mogelijkheden en capaciteiten gebruik je om in te spelen op de ontwikkelingen in de markt? En welke doelen stel je jezelf?
Op deze dag wordt duidelijk aan welke knoppen je moet draaien om op lange termijn continuïteit te borgen.

Dag 3: het bedrijfsplan, DOEN.
We pakken de draad weer op met de uitkomst van de vorige dag. Welke actie ga je ondernemen en hoe geef je dit vorm? je gaat naar huis met een praktisch handvat voor het tot stand brengen van realistische doelen. Een kompas om de komende drie jaar op te koersen. Dat geeft houvast en (nacht-) rust.

Tussen de dagen door werk je de inhoud uit met alle betrokkenen en leg je de informatie vast in je persoonlijke, beveiligde omgeving op deze site. Indien gewenst, helpen wij je daarbij.

Resultaat
Aan het einde van dag 3 hebt je een eigen actieplan, het fundament onder je bedrijfsvoering voor de komende drie jaar. Een plan Inclusief een realistische prognose en variabelen waar je op stuurt. Dat biedt houvast, rust bij wisselende marktomstandigheden en focus op de uitvoering!
      
Terugkomdag
Na een jaar komen alle deelnemers een dag bij elkaar. We evalueren dan de uitvoering en het resultaat. Wat gaat goed en wat kan nog beter?

Kosten
Voor deze driedaagse leergang betaal je € 2.855,- exclusief BTW (3 dagen volledig verzorgd, geen kosten voor studiemateriaal).
Eventuele aanvullende hulp tussen de trainingsdagen, bieden we tegen een passend tarief (2 gratis vouchers voor elk een halve dag persoonlijke begeleiding zijn inbegrepen in de prijs).

Inloggen voor klanten